Jumlah Pengunjung

Friday, 30 November 2012

PAS ANGKUH LANGGAR ENAKMEN JENAYAH !!!


Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Jalil hari ini mendakwa Pas telah melanggar Enakmen Jenayah Syariah Kelantan kerana melafazkan doa 'KO BN' pada Himpunan Kebangkitan Rakyat di Kota Bharu dua minggu lalu.
Menurut Shahrizat, doa tersebut yang dipimpin oleh adik Murysidul Am Pas, Nik Razi Nik Mat sebagai menyalahi Seksyen 24 Enakmen Jenayah Syariah Kelantan yang membolehkan sesiapa yang ingkar tergolong dalam kelompok kafir, atau telah berhenti menganut agama Islam.
"... atau tidak patut dapat diterima, sebagai menganuti agama Islam, atau tidak mempercayai, mengikuti, menganuti, atau tergolong dalam agama Islam.
"Adalah bersalah atas suatu kesalahan dan boleh, apabila disabitkan, dikenakan hukuman penjara selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau denda tidak melebihi RM5,000 atau kedua-duanya," jelas Shahrizat ketika menyampaikan ucapan dasar sayap wanita Umno, di Dewan Merdeka, hari ini.
Shahrizat kemudian menggesa seluruh perwakilan menilai apakah kepimpinan yang seumpama itu layak untuk mentadbir negara ini.
"Apakah tindakan Pas itu tidak bersalah? Saya serahkan kepada perwakilan dan rakyat Malaysia untuk menilainya," katanya.
Justeru menurut Shahrizat, rakyat di negara ini harus menolak kepimpinan yang dibawa oleh pembangkang kerana perikatan itu sanggup melakukan apa sahaja dengan survival politik mereka.
"Mereka bukan sahaja tidak ada pengalaman memerintah, tetapi lebih ketara lagi mereka adalah parti yang tidak moderate, rigid, dan mempunyai sikap politik yang amat menakutkan.
"Matlamat nafsu mereka nak ke Putrajaya (nauizubillah) manghalalkan cara politik mereka. Sikap pembangkang sebegini tentunya tidak layak untuk memerintah negara kerana ia memusnahkan ummah," bidas Shahrizat.
"Mereka kata Umno tidak bebas, tidak adil dan tidak boleh menerima perbezaan pendapat, tetapi realiti adalah di sebaliknya. Merekalah yang kuat mengutuk, mengeji, menghina, mengaib, memfitnah dan mendoakan kemusnahan orang di stadium apabila isu yang dibahaskan bertentangan dengan kehendak dan fahaman mereka," tempelaknya lagi.

No comments:

Post a Comment

Member BSK