Jumlah Pengunjung

Thursday, 18 April 2013

NIK AZIZ ABAIKAN AYAT AL-QURAN YANG LAIN !!!

Para pecacai dan juhalak yang taksub tanpa ilmu akan mudah berasa kagum apabila melihat seorang individu berperawakan dan berperwatakan zuhud, alim dan sentiasabercakap dengan dalih-dalih agama. Lantas, apabila ada yang menyanggah sebarang pendapat individu tersebut, maka akan dicoplah golongan penyanggahitu sebagai PENGHINA ULAMA, PENGHINA ISLAM, GOLONGAN YANG ANTI DENGAN MUFASSIRIN.

Mufassirin adalah golongan yang mentafsirkan ayat-ayat al Quran.

Mursyidul Am PAS dalam satu reaksi berhubung gambarnya yangdikatakan telah diedit, sekaligus mewujudkan persepsi menghina terhadapnya,cuba memperlihatkan kezuhudan dan kewarakannya dengan menyatakan, diatelah memaafkan semua orang yang berbuat begitu bersesuaian dengan Ayat 14, Surah Al-Jatsiyah.

Maksud Ayat 14, Surah Al-Jatsiyah:
Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang yang beriman: hendaklah mereka memaafkan (kejahatan dan gangguan) orang-orang yang tidak menaruh ingatan kepada hari-hari (pembalasan yang telah ditentukan) Allah; (disuruh berbuat demikian), kerana Allah akan memberi kepada satu-satu puak: balasan yang patut dengan apa yang mereka telah usahakan.

Dan berbondong-bondonglah para juhalak dan jahilun menyebarkan mesejtersebut tanpa mereka memahami apa sebenarnya maksud ayattersebut dan sambungan ayatnya yang kembali semula ke batang tubuh Nik Abdul Aziz dan segala perbuatannya selama ini.

Dalam Ayat 15, Allah Taala memberitahu, setiap orang dibalas dengan apa yang diusahakannya. Kalau kebaikan, maka manfaat dan faedah akan diperolehinya. Kalau kejahatan, maka kejahatan jugalah yang menimpanya.

Melihat kepada apa yang berlaku kepada Nik Abdul Aziz, sesungguhnya diatidak sahaja menerima dugaan yang sebegitu besar, bahkan dia sebenarnyasedang menerima kifarah daripada Allah Taala sebagai cerminan kepada manusia beriman yang lain di negara ini. 

Apa yang tidak dilakukan oleh Nik Abdul Aziz. Seorang pengamal Assobiyah yang tegar seperti Nik Aziz, hanya membela kaum kerabat serta golongannya semata-mata, tetapiapabila kejahatan dan fitnah yang dilakukan oleh golongannya kepada golongan yang dianggap musuh, pantas pula dia mencari-cari dalil untuk membenarkanperbuatan tersebut dengan cara menyelewengkan ayat-ayat al Quran yang kemudian diberikan dalih terakhirnya iaitu POLITIK!

Isi al Quran diimani sepenuhnya, bukannya diimani sebahagian dan sebahagianlagi ditolak. Hudud diperjuangkan dan melabelkan sesiapa yang tidak bersetujudengan draf hudud ciptaan upahan PAS Kelantan sebagai menolak Islam,tetapi perintah al Quran agar umat Islam bersatu, berkasih sayang dan bersikap lembut sesama Islam, keras terhadap bukan Islam, ditolak dan tidak pula dilabelkansebagai kafir.

Jangan melihat kepada besarnya serban, longgar dan labuhnya jubah atau putihnya janggut kambing, sebaliknya nilaikanlah amalannya sama ada setara dengan lisan atau sebenarnya Islam berpilih-pilih seperti yang diamalkan oleh Nik Abdul Aziz dan para juhalak serta jahilun muraqqab.


1 comment:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

Member BSK