Jumlah Pengunjung

Friday 31 October 2014

SIAPA HASNUL FAIRUZ CALON 01 MBN PERAK ???

Salam pembaca semua...Untuk makluman semua, Mesyuarat Agung MBN Perak kali ke 18 akan berlangsung pada 1hb November 2014. Dengan itu aku berpendapat adalah wajib kita mengekalkan Presiden yang sedia ada (Hasnul Fairuz) sebagai Presiden adalah kerana belia negeri perak sememangnya memerlukan pemimpin yang sebegini kerana sifat kesukanannya, rajin membantu masyarakat tidak kira apa jua kaum, sifat rendah dirinya, sentiasa dekat dihati belia, mesra bersama belia, dan sangat berwawasan tinggi yang akan menjadikan generasi belia akan datang terus cemerlang.

Janganlah sesekali kita salah memilih calon hanya kerana habuan semata-mata. Ingatlah, sekiranya kita tersalah pilih calon akan hancurlah sebuah organisasi belia yang sememangnya selama ini telah berkembang dengan jayanya. Undilah Hasnul Fairuz calon 01 yang sememangnya telah terbukti kepimpinannya.

Dibawah adalah sedikit ucapan dari calon 01  Hasnul Fairuz..

Dengan rasa rendah dirinya saya dicalonkan bagi penggal ini sebagai Presiden Majlis Belia Negeri Perak. Saya mohon sokongan, dorongan dan doa rakan-rakan untuk saya meneruskan perjuangan Dasar Belia Aman Jaya serta konsep 5P untuk 5 Tahun.

Hiduplah untuk memberi sebanyak-banyaknya.

Calon 01 -


Meraikan Perbedaan Memperkukuhkan Perpaduan !!!- Terlibat dengan gpms sejak 1993

- Peserta World Youth congress di Maghribi pada tahun 2003

- Peserta National Youth Asean award di Cambodia 2006

- Penerima tokoh kepimpinan bagi sambutan hari belia peringkat negeri perak  2005

- Penerima tokoh kesukarelaan bagi sambutan hari belia peringkat negeri perak 2007. 

- Pernah menjadi Exco majlis belia malaysia sejak 2006-2009

- Ketua penerangan majlis belia malaysia 2010- hingga kini  

- Presiden majlis belia negeri perak baru satu penggal

UNDILAH CALON 01 !!!!!!!!
Wednesday 29 October 2014

CALON PARLIMEN BELIA TERBAIK PULAU PINANG UNTUK GENERASI MUDA !!!Dilahirkan di Bagan Belat Teluk Ayer Tawar Pulau Pinang pada 21 Januari 1991
Mendapat Pendidikan awal di SK Teluk Ayer Tawar, SMK Dato Onn Butterworth, Diploma Pengurusan Perhotelan dan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hospitaliti ( Perlancongan ) ( Kepujian) di Kolej Universiti Islam Melaka
Terlibat secara langsung dalam dunia politik secara serius seawal umur 18 tahun dan telah menghadiri kem-kem anjuran jabatan kerajaan. Pernah menganggotai unit beruniform Persatuan Kadet Bersatu Malaysia (Laut ). Mendapat pengiktirafan Latihan Kepimpinan IPTa/s zon Selatan Tahap 1. Menjalani Latihan Khidmat Negara.

Berkeupayaan mengendali majlis formal dan tidak formal. Banyak pendedahan mengenai pengucapan awam. Presiden Belia Generasi Interaksi / Naik Pengerusi Persatuan MukaBuku Pulau Pinang.
Penglibatan aktif di dalam politik adalah melalui arwah ayahanda yg juga merupakan salah seorang dari 5 org penceramah negara yg kini anak beliau menyambung legasi ayahnda tersayang. Ada angin, ada pokoknya [Segala sesuatu mestilah ada asal mulanya]. Kemana lagi tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.Penyertaan melalui Parlimen Belia merupakan satu langkah atau anjakan profesional yang akan turut membawa satu revolusi bg belia secara khususnya utk melontar suara pandangan serta idea, malah mampu memegang mikrofon dan bercakap demi belia dan negara.

Undilah calon kami Muhammad Yusuf Bin Abdul Ghani dr Teluk Air Tawar bagi mewakili belia2 Negeri Pulau Pinang di pentas negara bermikrofon membawa suara belia Malaysia.

Sunday 26 October 2014

VIDEO SEKS.. POLIS MULA MASUK CAMPUR MASALAH AZHAR IDRUS !!!
PIHAK polis dilaporkan sudah pun menghantar klip video seks yang didakwa mirip dengan seorang penceramah popular Ustaz Azhar Idrus, 50, ke Jabatan Forensik bagi menyiasat kesahihan dan keaslian video tersebut.


Memetik laporan sebuah akhbar harian, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajuddin Md. Isa berkata, pakar forensik Polis Diraja Malaysia (PDRM) perlu menganalisa kandungan video itu untuk mengenal pasti keasliannya dan juga menyiasat sama ada adakah ia menggunakan teknik pertindihan (superimpose).

“Kita juga akan bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia bagi mengesan dalang yang menyebarkan video ini,” katanya. 

Kes ini disiasat mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan di atas kesalahan penyebaran dan memiliki bahan lucah dan pihak polis juga masih dalam proses siasatan mengenal pasti individu yang mula-mula sekali menyebarkan video tersebut di laman Internet. - MYNEWSHUB


Thursday 23 October 2014

VIDEO SEKS... APA DOSA USTAZ AZHAR IDRUS KEPADA ANWAR IBRAHIM ???

Selepas seluruh negara havoc dengan isu sentuh anjing, kini Malaysia dikejutkan pula dengan penyebaran gambar senggama ikon pendakwah terkenal iaitu Ustaz Azhar Idrus (UAI). Gambar foto yang menunjukkan UAI sedang berasmara dengan isterinya dalam keadaan separuh bogel tersebar sejak sehari yang lalu dan telah mengejutkan banyak pihak termasuk penyokong-penyokong tegar UAI.Berdasarkan maklumat yang diterima, gambar tersebut telah dicedok dari komputer peribadi UAI.

Tindakan menyebar dan cubaan memalukan ikon tersebut dianggap sebagai unsur sabotaj dan fitnah yang cukup jahat. Di sudut pandangan lain pula, tindakan penyebaran ini adalah bertujuan untuk mengalih perhatian umum terhadap beberapa isu hangat sebelum ini termasuk lah tumpuan kepada perdebatan proses pemansuhan Akta Hasutan dan perbicaraan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 28 Oktober nanti.

Pihak SKMM perlu mengambil tindakan segera berkaitan isu ini, kerana selain dari mencemarkan nama ikon itu sendiri, tindakan tersebut juga bakal membawa satu stigma dipandangan masyarakat terhadap pendakwah dan ahli agama di Malayasia. Tindakan penyebaran foto dan video yang tidak bermoral sebegitu adalah suatu kesalahan dibawah Seksyen 211 dan 233, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, dan jika didapati bersalah, denda yang dikenakan tidak melebihi RM50,000.00 dan satu tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

Rakyat Malaysia dinasihatkan agar menapis segala berita dan maklumat yang diterima dari rangkaian Whatsapp, Wechat, Telegram, Facebook, Twitter dan lain-lain. Ini kerana masa kini, terlalu banyak bahan dan media yang tidak berakhlak dibebaskan keseluruh rangkaian dengan tujuan mendapatkan perhatian, memfitnah, memburukkan kerajaan, dan menghasut.
Tuesday 21 October 2014

PRK 004 PARLIMEN BELIA.. ACIR UNTUK ANAK MUDA PERAK !!!
MOHON SOKONG DARI ANDA SEMUA UNTUK MEMILIH :

CALON AHLI PARLIMEN BELIA MALAYSIA (negeri PERAK)
PRK 004

AL YASHIR YAHAYA “ACIR”

UMUR 25 TAHUN

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) (Pengurusan), Universiti Multimedia. Pegawai Hal Ehwal Korporat. Mantan Naib Yang Di-Pertua, Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Multimedia. Ahli Parlimen Belia (Percubaan) 2012. Presiden Alumni Mahasiswa Turun Parlimen. Pengarah Amanjaya Internship. Presiden Persatuan Belia Sukarelawan Amanjaya. Bendahari Kelab Penyokong Persatuan Bola Sepak Negeri  Perak.

twitter.com/yashiryahaya

DEMOKRAT MUDA

#SuaraHatiAnakMuda
#BringingChangesNow
PRK 001 CALON PARLIMEN BELIA... SHARAN HARAPAN BELIA PERAK !!!MOHON SOKONG DARI ANDA SEMUA UNTUK MEMILIH :

CALON AHLI PARLIMEN BELIA MALAYSIA (negeri PERAK)
PRK 001

SHARAN RAJ  A/L  MUNIANDY

UMUR 21 TAHUN

Usahawan IT. UNESCO Youth Peace Ambassador 2011. Ketua Perwakilan Malaysia ke Malaysia International Youth Programme 2012. Ketua Perwakilan Malaysia ke Malacca International  Youth Dialogue 2011. Member Forum – Youth Action Forum 2011 (youth Advisery Event to Prime Minister). Policymaker For Youth Action Plan 2011.

twitter.com/raj28sharan

DEMOKRAT MUDA

#SuaraHatiAnakMuda
#BringingChangesNowPRK 023 PARLIMEN BELIA... FAJRUL MEMBAWA HARAPAN BELIA PERAK !!!MOHON SOKONG DARI ANDA SEMUA UNTUK MEMILIH :

CALON AHLI PARLIMEN BELIA MALAYSIA (negeri PERAK)
PRK 023

FAJRUL FALAH

UMUR 21 TAHUN

Mahasiswa Sarjana Muda Dengan Kepujian Sains Kemanusian Dan Ilmu Wahyu (Sains Politik) UIAM. AJK Kelab Debat Bahasa Melayu UIAM 2014/2015. Pendebat Muda UIAM. Aktivis Mahasiswa.

twitter.com/simple_persons

DEMOKRAT MUDA

#SuaraHatiAnakMuda
#BringingChangesNow
Monday 20 October 2014

PRK 026 CALON PARLIMEN BELIA.. FARHAN MEMBAWA HATI ANAK MUDA PERAK !!!
MOHON SOKONG DARI ANDA SEMUA UNTUK MEMILIH :

CALON AHLI PARLIMEN BELIA MALAYSIA (negeri PERAK)
PRK 026

MUHAMMAD FARHAN B. KHAIRUDDIN
UMUR 20 TAHUN

(Mahasiswa Sarjana Muda dengan kepujjian undang-undang UKM. Timbalan Presiden Sukarelawan Amanjaya. Panel pemikir ruang bicara Bernama TV Aktivis Siswa. Exco sekatariat Mahasiswa Lagenda Selangor. Pemenang Anugerah Sukarelawan Siswa 2013.)

twitter.com/paankhairuddin

DEMOKRAT MUDA

#SuaraHatiAnakMuda
#BringingChangesNowMember BSK