Jumlah Pengunjung

Monday 16 November 2015

RAHSIA BESAR TUN M HAMPIR NAJIB DEDAHKAN !!!Atas sebab serangan Tun Mahathir terhadap Datuk Seri Najib tidak akan henti bahkan akan di pertingkatkan , maka Ds Najib dikhabarkan akan membuat anjakan kepada tindak balas nya.

Sumber menyatakan selama serangan Tun Mahathir di lakukan, DS Najib masih lagi berbatas didalam serangan balas nya atas sebab mahu meredakan kepanasan dan atas sebab masih ada rasa hormat lagi.

Namun , dari apa yang kita perolehi dari sumber terdekat dengan Ds Najib, perkara ini tidak akan berterusan kerana Ds Najib tiada lagi mahu dilihat sebagai bertahan dalam menerima fitnah dan keaiban.

Kebenaran akan di dedah kan oleh pihak PM.

Apa yang kita difahamkan adalah terlalu banyak permintaan berdasarkan kehendak peribadi dari pihak mantan PM itu sehingga jika ia dilaksana kan , akan kelihatan seperti ia ada lah keputusan yang di buat oleh Ds Najib sedang kan ia ada lah permintaan Tun Mahathir.

Di andaikan , pasti ramai rakyat akan terkejut kerana selama ini imej mantan PM itu di lihat seperti sorang yang sudah berada di “advance age” dan tidak mungkin dia hendak apa apa lagi melainkan kesejahteraan negara sahaja.

Pendedahan ini akan membutirkan kehendak kehendak Tun Mahathir yang banyak juga pernah di suruh laksanakan ketika zaman Tun Abdullah menjadi PM.

Paling mengejutkan rakyat pasti nya apabila tahu permintaan Tun Mahathir itu kebanyakan juga berbentuk verbal dan tidak bertulis kerana apabila nanti di sampaikan kepada rakyat , maka pasti sekali Tun Mahathir akan berkata “kemuka kan lah bukti ” sebagai pertahanan nya.

 

Namun, sumber terdekat ini menyatakan Ds Najib sudah tidak kisah lagi sama ada dia akan kalah atau tidak , asal kan kebenaran dapat di bongkar kan bahawa Tun menyuruh dia letak jawatan ada lah atas sebab tidak melayan kehendak peribadi Tun Mahathir dan 1MDB itu cuma kaedah atau alat sahaja.

Seperti yang di kata kan oleh Ds Najib di dalam blog nya , bahawa jika tiada isu 1MDB , isu lain akan tetap di cari hanya sebab Tun mahu pengganti yang boleh di arah itu dan ini.

Turut akan di dedah kan juga ada lah tuntutan yang sudah di layani seperti dalam hal Petronas, MB Kedah dan banyak lagi.

Maka rakyat akan di hidang kan dengan 2 tatapan, ia itu permintaan yang belum di layan dan juga yang sudah di layan.
Jadi moral nya pada hal ini ada lah , jika Tun Mahathir sudah hilang hormat kepada Perdana Menteri maka perasaan itu ada lah 2 hala dan bukan sehala.

SUMBER

Monday 9 November 2015

SEKOR LAGI KOMUNIS BUAT SEDIH DISAMAN KERANA FITNAH NAJIB !!!Akhirnya didakwa dimahkamah,itulah Ng Wei Aik atau lebih terkenal dengan gelaran gengster tong gas Ahli parlimen Tanjong yang memfitnah Datuk Seri Najib.

Ng Wei Aik orang kuat Lim Guan Eng memang cukup terkenal dengan sikap rasis ultrakiasu chauvanis ,beberapa tindakan beliau di Pulau Pinang mencetuskan kontroversi dengan mengambil tindakan sendiri menghalau para peniaga bukan cina malah beliau juga didapati berbohong beberapa kali.

Ramai pemimpin haprak pakatan perlu didakwa fitnah kerana merekalah punca negara menjadi tidak stabil dan mencetuskan suasana tidak harmoni pelbagai kaum di negara kita.


Georgetown: Ahli Parlimen Tanjong Ng Wei Aik didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan memfitnah Perdana Menteri, Februari lalu.

Ng dituduh mengikut Seksyen 4(1)(c) Akta Hasutan 1948 berikutan tulisan menerusi kolumnya yang disiarkan akhbar Bahasa Mandarin pada 10 Februari lalu.

Dalam artikel yang diterbit akhbar harian Kwong Wah Yit Poh itu, beliau dilapor menuduh Datuk Seri Najib Razak mempunyai agenda peribadi dalam kes liwat membabitkan bekas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ng yang mengaku tidak bersalah diwakili peguam, Ramkarpal Singh Deo, manakala pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Razali Che Ani.

Hakim Ibrahim Osman menetapkan 8 Januari depan sebagai tarikh sebutan semula kes dan menetapkan Ng dibebaskan dengan jaminan RM3,000 dan seorang penjamin.

SUMBER

Friday 6 November 2015

CINA PKR GUNA MELAYU TIPU TANAH 819 PEKEBUN KECIL MELAYU !!!Christina, seorang peguam yang juga dipercayai seorang imigran dari Indonesia, telah didapati bersalah kerana terlibat memberi nasihat, berkonspirasi dan mendalangi rakan sekongkolnya yang merupakan defendan pertama, dikenali dengan nama Siti.

Siti adalah kakitangan Christina Liew sendiri bersama-sama seorang lelaki bernama Samsuri Baharuddin yang menjadi peguam kepada 819 orang pemilik kebun kecil untuk memujuk mereka menjual tanah seluas 12,000 ekar.

Skim yang melibatkan Christina Liew itu turut membabitkan pekerja-pekerjanya sendiri sebagai pembeli untuk membeli setiap bidang tanah pekebun kecil pada harta RM45,000 untuk setiap lot yang berkeluasan 15 ekar. Dengan kata lain, berharga RM3,000 bagi setiap ekar atau 0.69 sen bagi setiap kaki persegi untuk tanah yang telah dibangunkan dan ditanam dengan kelapa sawit.Mahkamah telah mendapati, Christina menggunakan kakitangannya untuk bertindak sebagai pembeli tanah-tanah berkenaan manakala perjanjian jual dan beli yang ditandatangani oleh pekebun-pekebun kecil tersebut sekitar tahun 2005 dan 2006 disediakan sendiri oleh Christina Liew walaupun peguam mereka adalah Samsuri Baharudin. Jual beli tanah tersebut telah menyebabkan 819 orang pemilik tanah itu terdedah kepada kesalahan melanggar perjanjian dengan syarikat Kerajaan Negeri Sabah bagi pemilikan tanah berkenaan.

Laporan-laporan berita turut menyatakan, kebanyakan daripada pemilik tanah tersebut telah membuat laporan polis ke atas Christina Liew dan dua orang lagi defendan apabila mereka dipaksa menandatangani surat perjanjian atau menurunkan cop ibu jari pada kertas kosong.

Sejarah tanah dalam kes ini adalah seperti berikut:

Kerajaan Negeri Sabah pada tahun 1980 telah mewujudkan skim pemilik tanah Bagahak bertujuan untuk membasmi kemiskinan dan membolehkan golongan miskin memiliki tanah serta membangunkannya. Di bawah skim tersebut, setiap lot tanah seluas 15 ekar diagih-agihkan secara percuma kepada setiap pemilik.

Salah satu daripada syarat yang terkandung dalam skim tersebut ialah setiap orang pemilik perlu membangunkan tanah-tanah mereka sebelum Januari 1987. Sekiranya mereka gagal, Kerajaan Negeri mempunyai hak untuk merampas tanah tersebut dan melantik mana-mana agensi untuk membangunkannya.

Memandangkan kebanyakan pemilik tanah berkenaan gagal memenuhi syarat, Kerajaan Negeri pada tahun 1993 telah melantik Sabah Land Development Board (SLDB) untuk membangunkan tanah-tanah tersebut dengan penanaman kelapa sawit.

Perjanjian pembangunan turut ditandatangani antara SLDB dengan Pemilik Kecil Bagahak pada tahun 1995, di mana SLDB akan membangunkan tanah-tanah tersebut menggunakan wang mereka sendiri yang kemudian ditukarkan sebagai pinjaman kepada pemilik-pemilik tanah yang perlu dibayar dalam tempoh 10 tahun.

SLDB telah membelanjakan sejumlah RM47,037,758 untuk membangunkan tanah-tanah tersebut.

Untuk tidak membebankan pemilik tanah dengan bayaran pinjaman, Kerajaan Negeri Sabah pada tahun 1997 telah memutuskan satu bentuk kerjasama diwujudkan antara pemilik-pemilik tanah dengan Borneo Samudera Sdn. Bhd, anak syarikat kepada syarikat milik Kerajaan Negeri, Sawit Kinabalu.

Di bawah perjanjian tersebut, 11,000 ekar tanah yang telah disuntik ke dalam syarikat perkongsian dan pemilik-pemilik tanh telah diberikan saham dalam syarikat. Menerusi kaedah ini, pinjaman pemilik-pemilik tanah kepada SLDB akan diselesaikan secara penuh oleh syarikat perkongsian dan kerjasama. Perjanjian tersebut telah ditandatangani pada 9 Julai 1998.

Syarikat perkongsian itu telah membayar wang dividen pendahuluan kepada pemilik-pemilik tanah dari tahun 2000 sehingga 2013 yang berjumlah RM49,150 setiap orang.

Jumlah ini jauh lebih tinggi berbanding harga yang dibayar bagi setiap lot oleh pembli yang juga merupakan kakitangan di pejabat guaman ADUN Api-Api.

Mahkamah Tinggi Tawau, Hakim Chew dalam penghakimannya pada 30 September telah mendapatkan Christina Liew dan dua rakan subahatnya bersalah, selain diarahkan membayar ganti rugi sebanyak RM557,641,716.29.

Pada 28 Oktober2014, notis rayuan untuk mengenepikan hukuman telah difailkan oleh Christina Liew.

Pelik tak?

Tidak ada satu pun tentang kes ini disebut-sebut oleh PKR sebaliknya mereka sangat sibuk dengan isu-isu lain yang digembar-gemburkan, seolah-olah PKR cuba menutup kejalangan Christina Liew!

 

SUMBER - Melayu Berwawasan
Member BSK