Jumlah Pengunjung

Thursday 28 February 2013

Rakyat INDIA Di Hina Tanpa Belas Kasihan !!!


Tindakan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyamakan penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dengan haiwan adalah satu penghinaan kepada rakyat yang memerlukan bantuan seumpama itu.

Pengerusi Perhubungan MIC Kedah S. Ananthan berkata Nik Abdul Aziz tidak sepatutnya menghina rakyat yang amat menghargai usaha kerajaan pusat itu, sedangkan pembangkang sendiri tidak mampu melakukannya.


Kenyataan Nik Abdul Aziz yang turut mengaitkan penerima BR1M dengan binatang termasuk lembu juga suatu penghinaan kepada penganut agama Hindu kerana lembu adalah haiwan suci masyarakat Hindu, katanya kepada Bernama, di sini hari ini.

Beliau yang ditemui selepas berjumpa penerima BR1M kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Lunas, juga berkata kenyataan celupar Nik Abdul Aziz itu mencetuskan kemarahan penganut Hindu.

"Kita kesal dengan pelbagai fatwa yang dikeluarkan apabila dia cuba meraih simpati daripada pengundi Islam tetapi beliau tidak sedar yang ada pihak lain iaitu masyarakat Hindu telah tercalar hati mereka akibat ulasan negatif dan tidak masuk akal itu," katanya.

Beliau turut merujuk kepada gaji yang diterima Nik Abdul Aziz sewaktu bertugas sebagai Penyelia Kemajuan Masyarakat dulu.

"Beliau pun terima wang gaji daripada kerajaan sama," katanya.

Dalam ceramahnya di Kota Baharu baru-baru ini, Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan dilapor membuat kritikan pedas tentang BR1M dan bantuan lain yang diberi kerajaan persekutuan dengan mengumpamakannya seperti "menabur padi dan hampas kelapa kepada ayam dan lembu".

Dalam perkembangan lain, Ananthan yang juga Penyelaras DUN Lunas berkata sehingga kini 10,622 individu dan isi keluarga yang tinggal dalam kawasan DUN berkenaan telah menerima BR1M. 


(SUMBER)

IMAM MEKAH Kesal Tentang Isu KALIMAH ALLAH Di MALAYSIA !!!
Malam tadi bertempat di Masjid Kampung Sungai Rokam Imam Masjid Abab Mekah Saudi Arabia telah Al-Hafiz Imam Shik Hj. Mohammad Sharif Mohammad Imrani telah mengetuai solat Maghrib, Zikir Munajat dan Solat Isya' bersama-sama penduduk Kampung Sungai Rokam.

Selepas Solat Maghrib Imam Mohammad Sharif telah berkesempatan untuk memberi tazkirah dan mengupas mengenai faedah kita membaca Al-Quran, Kalimah Allah dan Bahayanya Syiah.

Dalam isu Kalimah Allah, Imam Mohammad Sharif juga menegaskan bahawa mana-mana umat Islam yang membenarkan kalimah Allah digunakan oleh penganut Agama Kristian maka jatuh syiriklah dia. Allah tidak akan mengampunkan dosa orang yang syirik sehingga kiamat melainkan dia mengangkat syahadah dan bertaubat nasuha.

Imam Mohammmad Sharif juga menyeru supaya semua umat Islam seluruh Malaysia supaya bersatu kerana musuh-musuh Islam akan mengambil kesempatan di atas pertelingkahan sesama Islam.

Mengenai Syiah pula, Imam Mohammad Sharif berkata bahawa Syiah lebih bahaya daripada Yahudi dan Kristian kerana jika Syiah dapat berkembang di Malaysia bermakna umat Islam akan binasa. Contohnya seperti di Iraq, Mesir dan banyak lagi negara Arab yang musnah akibat fahaman Syiah.

Lebih malang lagi kuasa Barat menjadi 'main sponsor' kepada gerakan Syiah bagi menjatuhkan negara Islam sendiri dan selepas kejatuhan negara yang dahulunya kaya dengan hasil bumi kini sudajadi seperti negara Palestin.(SUMBER)
Tergamak NIZAR Menghina Bangsa MELAYU !!! Cilaka Haram Jadah Punya Orang...
Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin menyifatkan konsep ketuanan Melayu yang diamalkan di negara ini sejak 55 tahun lalu mesti dihapuskan serta 'dihumban' keluar daripada arus politik negara.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pasir Panjang itu mendakwa, konsep ketuanan Melayu hanya menanam sifat kebencian terhadap kaum sekali gus membawa kepada ketidakadilan dan kezaliman.

Sambil menggunakan petikan Surah Al-Maidah ayat 8, Mohammad Nizar ketika menyampaikan kuliah Maghrib di Surau Fasa 3B Manjung di ini malam tadi berkata, konsep ketuanan Melayu tidak dibenarkan Islam.

"Allah kata Aku tidak terima ketidakadilan. Melayu ditanam sifat benci kepada Cina dan India, Cina ditanam sifat benci kepada Melayu dan India, India ditanam sifat benci kepada Cina dan Melayu.

"Setelah 55 tahun berlalu, kita lihat ketidakadilan ini berlaku. Kalau hendak bawa kembali kepada takwa, hilangkan ketuanan Melayu. Dalam Islam, yang hanya dibenarkan adalah ketuanan syarak," katanya.

Mohammad Nizar turut mendakwa, prinsip ketuanan Melayu tidak tercatat dalam sumber berasaskan al-Quran mahupun as-Sunnah, justeru konsep itu harus 'dihumban keluar'.

Mengambil contoh kaum 'Ad dan Thamud, pemimpin Pas itu menegaskan, sesuatu bangsa itu tidak pernah mempertahankan agama, sebaliknya agama yang sepatutnya membela bangsa.

Dalam kuliah maghrib itu, Mohammad Nizar juga mengambil kesempatan menyeru orang ramai supaya membuat keputusan yang betul pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti dengan memilih kerajaan yang tidak mengamalkan rasuah.

"Di akhirat nanti, Allah nak tanya kita. Soalan pertama siapa tuhan kamu? Soalan kedua siapa kerajaan yang memerintah hari ini? Boleh semak surah ke-40 ayat 16," ujarnya.


(SUMBER)


10 Askar Malaysia Mati Di LAHAT DATU ???
SELURUH Malaysia digegarkan dengan berita pencerobohan sekumpulan ‘Lanun’ (Mundu) yang kononnya tentera ‘Sultan Sulu’ sehingga Kampung Tanduo menjadi ‘Medan Perang’; gara-gara ‘kebijaksanaan’ Ketua Cawangan UMNO Sungai Nyamuk, Ahmad Malandi @ Mat Bom melakukan percubaan ‘Reverse Take Over’ sebagaimana yang saya jangkakan akan berlaku sejak 1999 lagi iaitu selepas saya memberi keterangan dalam Petisyen Pilihanraya DUN Likas.
 
Ketika Pasukan Perisik Sabahkini.net memaklumkan kepada saya bahawa Tentera Sultan Sulu menyerang dan menawan Kampung Tanduo sejak 12 Februari lalu, saya tergelak besar kerana saya tahu siapa yang tinggal di sana dan kenapa mereka mendarat di sana. (BACA SETERUSNYA)Majlis Pecah Tanah Bertukar TRAGEDI !!!
LABUAN: Baru beberapa bulan lalu, tahun lepas sekitar bulan November 2012, Ketika Kehadiran YAB Timbalan Perdana Menteri ke Labuan sempena Program Jamuan Rakyat 1Malaysia,dalam Ucapan Perasmian, beliau telah mengumumkan Kerajaan BN akan membina Rumah Mampu milik sebanyak 1000 unit di Labuan.
Sememangnya janji itu telah dikotakan bilamana sekali lagi YAB Timbalan Perdana Menteri sekali lagi hadir ke Labuan untuk menyempurnakan Majlis Penutupan Hari Wilayah pada 23 Februari yang lepas.
Satu Majlis Pecah tanah telah disempurnakan oleh YAB Timbalan Perdana Menteri di Kg.Ganggarak pada 23 Februari yang lalu untuk kerja-kerja pembinaan rumah mampu milik di atas tanah (BACA SETERUSNYA)Peguam Islam Bantu MURTADkan Saudara Seagamanya !!! Ya ALLAH....Kenapa Tiba2 Nik Aziz Ludah Gambar Anwar !!!Lihat wajah sayu Tok Guru Nik Aziz dan juga Hadi Awang...

Kenapa mereka kelihatan tidak ceria ketika mengumumkan manifesto PRU13 kelmarin?

Kasihan!

Tapi walau apa pun yang berlaku, jangan sesekali mengaku setiap kali melakukan kesalahan atau kesilapan!

Mungkin itulah prinsip yang diamalkan oleh setiap pemimpin pembangkang, mereka sama sekali tidak akan mengaku apa saja kesilapan yang dilakukan malah segala kesilapan yang berlaku, mereka akan segera memindahkan kesalahan tersebut kepada seteru mereka iaitu UMNO.

Teknik 'transfer' ini dilihat amat berkesan untuk menutup segala kesilapan yang berlaku, jika UMNO tidak dapat dipersalahkan di atas kesilapan yang berlaku, paling tidak pun mereka akan menyalahkan sistem komputer sebagaimana yang berlaku dalam pemilihan CEC tempoh hari di mana DAP menyatakan kesilapan perkiraan undi adalah disebabkan sistem excel.

Jika pemilihan CEC tempoh hari, DAP menyalahkan excel, kali ini pencetak pula dipersalahkan ekoran ketiadaan tuntutan royalti dalam manifesto PRU13 yang dicetak oleh mereka. Maka puak pejuang NGOk R yang bengong-bengong ini percaya bulat-bulat apa yang dikatakan oleh pemimpin mereka.
Hahaha...

Hoi bengong!

Mana mungkin manifesto yang dirangka berbulan lamanya melibatkan tiga parti dalam pakatan pembangkang terlupa untuk memasukkan royalti dalam manifesto mereka, selain itu tidak mungkin pihak tertentu tidak menyemak semula setiap janji dalam manifesto sebelum menghantar kepada pihak pencetak?

Sebenarnya tuntutan royalti bagi Kelantan tidak dimasukkan kerana ia memang tidak sah dari perundangan, dah banyak kali tulis. Malas nak tulis panjang-panjang kita layan filem Tiga Bedul di Kelantan :
Kakahkahkah!

Malu budok-budok jah!

"Manifesto Pakatan Rakyat yang dibentangkan pada Konvensyen Pakatan Rakyat yang baru sahaja diadakan di Selangor cuma menyatakan pembayaran royalti minyak sebanyak 5% hingga 20% kepada Sabah dan Sarawak. 

Mungkin cuma Sabah dan Sarawak disebut bagi mendapatkan sokongan rakyat Sabah dan Sarawak kerana dua negeri tersebut adalah kubu kuat Barisan Nasional sejak dahulu. 

Pakatan Rakyat semalam mengakui 'terlepas pandang' isu royalti dalam cetakan. Kata Dr. Dzulkefly Ahmad, berlaku kesilapan di pihak pencetak yang menyebabkan tuntutan royalti minyak untuk negeri pengeluar minyak tidak dimasukkan dalam manifesto 'Pakatan Harapan Rakyat' versi cetak.
Manifesto Pakatan Rakyat yang dibentangkan pada Konvensyen Pakatan Rakyat yang baru sahaja diadakan di Selangor cuma menyatakan pembayaran royalti minyak sebanyak 5% hingga 20% kepada Sabah dan Sarawak.  
Mungkin cuma Sabah dan Sarawak disebut bagi mendapatkan sokongan rakyat Sabah dan Sarawak kerana dua negeri tersebut adalah kubu kuat Barisan Nasional sejak dahulu. 
Pakatan Rakyat semalam mengakui 'terlepas pandang' isu royalti dalam cetakan. Kata Dr. Dzulkefly Ahmad, berlaku kesilapan di pihak pencetak yang menyebabkan tuntutan royalti minyak untuk negeri pengeluar minyak tidak dimasukkan dalam manifesto 'Pakatan Harapan Rakyat' versi cetak. 
Baca lagi....

(SUMBER)


Kisah 3 Perogol Bersiri Paling BAHAYA Di Dunia !!!
Sebagai rakan gandingan dalam Pakatan Haprak PAS makin hari makin songsang , terkini tindakan mereka bersama sahabat sesyurganya melancarkan manifesto PR menyebabkan PAS kini hampir terkulai.

Entah apa yang bermain di fikiran puak yang mengaku ulama dan Islam ni , sampaikan segalanya di bolehkan tanpa sedikit pun teguran.Malah kalau ada sekalipun ianya ibarat angin sepoi-sepoi bahasa langsung tidak ada ketegasan.

Persoalan kini bermain di rangkaian media sosial berkenaan simbol yang terdapat dalam buku manifesto pembangkang di mana ianya dilihat lebih kepada pluralisme dan kebebasan dalam beragama yang diperjuang oleh pakatan di negara ini.Terdapat 41 lambang yang disusun pada muka depan buku berkenaan meliputi simbol gereja, orang menadah tangan berdoa dan simbol tapak tangan.

Selain simbol tapak tangan yang diulangi dua kali, terdapat satu simbol salib yang merupakan simbol agama Kristian.

"Tidak terdapat simbol masjid atau kubah yang boleh dikenal pasti sebagai simbol Islam, namun terdapat dua simbol orang sedang menadah tangan yang boleh ditafsirkan sedang berdoa iaitu amalan yang biasa dilakukan oleh penganut agama samawi, termasuk Islam dan Kristian,"

Dalam soal ini di mana PAS ? Apakah tidak ada langsung perbincangan sesama parti sebelum manifesto ini dikeluarkan ?

Mungkin bagi sesetengah kita diluar sana ianya sekadar simbol namun dalam satu sudut lain ianya membawa seribu makna.Macam Mat Sabu pernah kata dalam politik ni soal agama letak lah sebelah sat sebab kita perlu kuasa !! 

Psstt PAS ni perjuang apa aaaa ????


(SUMBER)
Pemimpin Melayu PAS Bela BABI HUTAN !!!


Kah...Kah..Kah.... nak Sambung gelak lagi!!!! Kah....kahh... Ramainya Yang Jadi Bapa dan ibu Ayam di dalam PR.. Kah...kah...Kah... Tak Percaya??? Cuba tengok gambar-gambar di bawah ni.... Kah..kahak...kahak... hak Tui!!!!
Pembangkang kata kerajaan dok bagi BR1M kat rakyat pelbagai kaum tanpa memilih amalan politik sebagai FIRAUN. Hadi Awang buat kenyataan bongok lagi.

Tapi dia lupa nak bagitau kita sapa dia FIRAUN tu. Kalo ikut sejarah regim pemerintahan Mesir Kuno, depa punya ramai FIRAUN sampai beratus ratus kot. FIRAUN ada la gelaran pemerintah tertinggi dalam sistem hierarki regim Mesir Kuno. Kalo zaman moden ni samalah dengan PRESIDEN kat AS,Mesir Moden cicit Mesir Kuno tu, PERDANA MENTERI (PM) kat Malaysia, Thailand dll.

Kat Malaysia la ni dah dok ada 6 PM sejak 1957. Jadi nak tuduh PM Malaysia yang zalim, korup dll mesti sebut PM yang mana hah wahai Hadi Awang pandiaq? Samalah dengan FIRAUN FIRAUN tu sapa yang haprak yang di kata oleh Hadi Awang tongok tu? 

SUMBERAbby Belom Sembahyang TAUBAT NASUHA !!! Patut La....
Makin kronik nampaknya penyakit meroyan Ostazah Ebbi ni beb.. Yang paling baru, Ebbi meroyan suruh buat sembahyang hajat untuk Altantuya lah pulak..

Gua rasa.., daripada Ebbi sibuk-sibuk nak buat sembahyang untuk memperingati Altantuya tu, elok rasanya Ebbi buat sembahyang taubat mintak ampun kat Tuhan..

Rasanya.., sejak Ebbi diupah untuk mempopularkan Pas ni, makin banyak kekhilafan yang Ebbi dah buat.. Bukan sorang dua pemimpin kerajaan yang Ebbi dah fitnah beb..

So rasanya lebih afdal Ebbi bertobat selagi masih ada masa.. Kalau setakat upah 2-3 ribu satu ceramah Pas yang Ebbi dapat, tak berbaloi dengan fitnah yang dia lemparkan kepada pemimpin Islam di Malaysia ni..

Gua harap Ebbi musabahah lah diri sebelum terlambat yee.. Jangan percaya sangat dengan janji syorga Pas tu Ebbi oiiii... Pok Nik pun belum tahu lagi kat mana dia nak ditempatkan nanti bila mati... Huhuhuhu....


(SUMBER)

Mat Sabu Kena Maki Gelabah Tak Mampu Jawab Soalan !!!sepatutnya YB yang kena bagi duit kat rakyat. Bukan rakyat bagi duit kat YB dan parti. Ini ke parti yang dikatakan parti kebajikan? kebajikan untuk YB & parti ke atau kebajikan untuk rakyat?. Marilah sama-sama kita fikir-fikirkan sampai bila perkara ini akan berlarutan dan kemanakah duit yang terkumpul disalurkan? 
Nurul Izzah Lari Dari Pensyarah !!!


Makin hari semakin mereng la Si Nurul Izzah ni dibuatnya. Dah la dia kemaruk nak berdebat tak dapat. Dah timbul pulak cerita ni. Tentu - tentu dia boleh hilang akal.

Selama hari ni, Si Nurul Izzah tu dok mendabik dada kata yang dia dah banyak hulur bantuan kepada rakyat. Tapi hakikatnya, satu hapah pun dia tak buat.

Tu pasal la bila dia dicabar untuk mengeluarkan senarai khidmat masyarakat dia secara umum dia tak berani. Dia masih lagi nak buat alasan yang bukan - bukan.

Baru - baru ni je la kita baru nampak ada posting gambar dalam laman Facebook menunjukkan dia bagi sumbangan kepada orang. Tu pun sebab nak dekat dengan PRU.

Persoalannya, kenapa selama hari ini dia tak buat? Kenapa baru - baru ni je dia nak buat posting gambar - gambar tu? Kan nampak sangat dia nak main wayang.

Masalahnya bukan semalam orang kenal Si Nurul Izzah ni. Tapi dah lima tahun beb!!! LIMA TAHUN dia jadi wakil rakyat. Tak pernah pulak dia nak tunjuk muka.

Walaupun secara zahirnya orang kenal siapa dia, tapi ada jugak penduduk dikawasan Lembah Pantai tu sendiri yang dah lupa. Itulah sedangnya Si Nurul Izzah ni.

Punya la lama dia tak turun padang, sampaikan orang dikawasan sendiri pun dah tak cam dah siapa dia. Tak ke haru namanya tu? Pun dia masih lagi tak rasa malu dengan diri sendiri? Pun masih jugak dia nak berlagak macam dia tu bagus sangat!!!
KUALA LUMPUR 26 Feb. - Tiga laluan Aliran Transit Massa (MRT) yang baharu akan dibuka di kawasan Lembah Pantai bagi menampung kepadatan penduduk serta pembangunan sosioekonomi di kawasan itu.

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Datuk Raja Zainal Abidin berkata, tiga laluan itu ialah Pantai Halt (di kawasan setinggan lama Lembah Pantai), Taman Bukit Angkasa (Lembah Pantai) dan Abdullah Hukum (Lembah Pantai).

Katanya, beliau meminta pihak MRT membuka stesen di kawasan berkenaan berikutan kepadatan penduduknya yang mencecah 400,000 orang selain kerancakan aktiviti pembangunan di situ.

"Atas usaha ini mereka bersetuju, dari segi laporan teknikal juga telah siap, perkara ini cuma perlu disahkan oleh Majlis Ekonomi dan Kabinet," katanya pada sidang akhbar selepas melancarkan majlis pecah tanah Masjid Al-Khadijah Pantai Dalam serta pembukaan tanah kubur baharu seluas 1.2 hektar sumbangan Kumpulan Syarikat Amona.

Menyentuh pembinaan Masjid Al-Khadijah, Raja Nong Chik berkata, projek itu membabitkan kos RM15 juta dan dijangka siap dua tahun lagi.

"Keluasannya mencecah 34,276 kaki dengan ruang masjid yang boleh dimasuki hingga 3,000 jemaah, ia sebahagian daripada projek Pantai Sentral Park yang telah diluluskan pihak kerajaan dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur," katanya ketika berucap pada majlis itu. - seterusnya...


(SUMBER)


Wednesday 27 February 2013

Pengakuan Seorang BOHSIA Bersama LEMAN !!!


Sudahlah Leman woiii jangan dok melawak terlampau sangap sangat mengutuk orang lain padahal diri sendiri pun macam haram jadah...Gambar diatas menceritakan segala-galanya. Pernah dulu kawan aku berdebat Leman kaki cari pelacur kat Danok siam nie mengenai gambar diatas. Namun jawapannya adalah perempuan Jalang itu didakwanya adalah rakannya berasal dari Jepun.....Pooodah jangan nak kelentong!!!! Bebudak PAS bolehlah hang jual sekupang lima duit tapi dengan kawan aku pi belajar main politik dulu baru nak pusing cerita...

Secara logik takkan baru kenal tangan dah boleh berpeluk erat macam tue...Dey Macha busuk punya cerita pun mau kencing ka???
Leman nie dah macam dah terkena angau/santau bila Video lakonan  Saleh Yaakob dan Nabil menemplak pemimpin pakatan rakyat berikut adalah komennya disiarkan didalam HAPRAK DAILY....

Leman Raja Lawak Original  
Saya minta sahabat sy saudara nabil raja lawak dan otai lawak negara saudara saleh yaakob,meneliti dan membaca dahulu isi buku jingga dan fakta jelas dlm pentadbiran negara sblum membuat satu lawak politik,kerana jika tiada isi dan fakta ,lawak yg anda lakukan itu hanyalah ibarat diperbodohkan oleh UMNO.. 
Saya tidak kisah anda ingin menyokong mana2 parti tp biar berfakta kerana anda berdua pelawak yg hebat dimalaysia.kita boleh merapu tapi jangan sampai merapu2 hingga menjadi najis dimasa akan datang.. Gunakanlah lawak anda untuk membina rakyat dlm negara..baca dulu fakta sblum membuat lawak untk rakyat malaysia. 
Belia anak muda boleh menilai ..salam sahabat.
Yang benar  
Sulaiman ibrahim (leman raja lawak)
Presiden PANGLIMA
Pertubuhan Angkatan Belia Bersama Ulama
IKON ANAK MUDA PAS

Bila aku tengok ayat kat bawah nie bahawa Leman Raja lawak diangkat menjadi Presiden PANGLIMA macam tak berapa kena,Dah la pulak tue menjadi IKON ANAK MUDA PAS..Takkan kaki cari perempuan jalang PAS nak angkat jadi IKON agak-agaklah PAS nie pun.

Macam dah tak ada orang lain nak dijadikan IKON....Lepas nie PAS bukan saja menjadi HAMPAS tapi haram jadah sekali.... HeHeHe....(SUMBER)Pemimpin Pakatan Kantoi Phone SEKS Bersama Gadis Bawah Umur !!!Sebelum ni gua pernah dedah pasal sekor pemimpin PKR Utara, gua bagitahu je lah dari Kedah... (KLIK SINI)

Cerita susulan kat SINI pula ada screenshot dari video adegan sumbang mahramnya.

First gua nak kasi lu orang baca dulu printscreen SMS pemimpin PKR Kedah yang baru-baru ni kantoi sumbang mahram dengan 'adik'.

Isi SMS dia dengan seorang janda.

Bawah umur tak elok baca ni... Huhuhu...


"Dia habaq (beritahu) kat saya tak tunjuk kat sapa-sapa... esok tu kawan saya telepon mai habaq gambaq saya dok ada dalam handphone member dia. Saya penah bagi dia (Abg S) sorang saja tengok gambaq saya tu.. saya malu pasaipa dia buat saya macam ni.pi tunjuk habih gambaq saya kat orang buat apa.."

Hehehe... Lu orang nak baca full story... KLIK SINI la derr...Anwar Tendang Muka Penyokong Semasa Ceramah !!!


Sadis! Cukup sadis! Ini sahajalah sambutan yang diberikan oleh Rakyat Machang dan Ketereh di Kelantan dalam ceramah Ketua Umum PGayR semperna Siri Ceramah Jelajah Kelantan semalam. Sekecil-kecil dewan tempat ceramah diadakan tidak penuh. Hadirin dan hadirat yang datang terpaksa duduk bersila di atas lantai untuk menampakkan kehadiran yang penuh. Sudahlah kehadiran Anwar Ibrahim di Kelantan disulami dengan banjir yang tidak diduga sejak tengah hari, sambutan Rakyat pula dingin di malam hari.

Tetamu penceramah seperti Anwar Ibrahim, Saifuddin Nasution dan Jeneral Bersara yang rakus hendak bertanding di dalam PRU13, iaitu Dato Jeneral (B) Abdul Ghafir senang enak duduk di sofa empuk. Sedangkan hadirin penonton yang hadir hanya duduk di lantai. Nampak seperti antara dua darjat. Mungkin inilah ciri-ciri pemimpin berjiwa Rakyat? Agaknya kalau begini sambutan Rakyat Kelantan kepada Pemimpin Pakatan Haram nombor 1, dapatkan Kelantan dipertahankan di dalam PRU-13?
(SUMBER)

Rakyat Melacur Kerana Air Kelantan Kotor !!!Pas seringkali mendabik dada kononnya mereka cekap, lebih hebat, lebih pandai dan segala-galanya lebih dari BN.Orang yang cekap dan hebat dia tidak akan membuat kerugian walaupun satu ringgit. Tetapi oleh terlalu cekap dan cerdiknya Pas RM 100 juta duit Kelantan melayang.Pas perintah Kelantan bermula pada tahun 1990. 

Pada tahun 1995 mereka mengswastakan perkhidmatan air di Kelantan. Mereka menubuhkan Kelantan Water Sdn Bhd (KWSB) yang mana syarikat usahasama Thames Water dari Britain dan Yakin (anak syarikat PKINK). Thames Water memegang 70 % saham dalam KWSB, manakala Yakin 30 %. 

Lihat di sini


Setelah beberapa tahun diswastakan, keadaan tetap sama. Tiada perubahan, rakyat tetap menghadapi masalah mendapat bekalan air. 

Kenapa sudah diswastakan pun masih tak berubah. Ini kerana wujudnya masalah antara kerajaan negeri dan Thames Water.Perjanjian itu lebih berat dan menguntungkan Thames Water termasuklah untuk menaikkan tarif air. Itulah yang menyebabkan Kerajaan Kelantan tidak bersetuju.

Inilah contoh kecerdikan Pas yang saya nak beritahu. Mereka sudah tandatangan perjanjian, selepas itu baru mereka sedar yang perjanjian itu berat sebelah. Kalau sudah tahu berat sebelah janganlah tandatangan dulu. Perinci dulu setiap patah perkataan dalam perjanjian tersebut sebelum tandatangan. Selepas tandatangan baru dia sedar yang dia kena tipu. 

Cerdik kan?

Jika tidak silap saya pada masa itu Nik Aziz berkata dia menandatangan perjanjian tersebut dengan tidak membaca terlebih dahulu isi kandungan perjanjian itu. Katanya ketika itu dia baru selesai makan nasi, kemudian ada orang hulur dokumen untuk tandatangan, maka dia terus saja tenyeh dokumen itu tanpa meneliti isi kandungannya.Selepas itu baru dia sedar yang dokumen itu berat berat sebelah. 

Nasi sudah menjadi bubur, jika dia nak batalkan perjanjian itu maka Kerajaan Kelantan perlu membeli saham Thames Water 70% dengan nilai RM 50 juta.Selama empat tahun perkara itu berlarutan, maka pada tahun 1999 iaitu beberapa bulan sebelum pru ke 10 kerana takut mereka menerima kesan teruk dalam pru tersebut, Kerajaan Kelantan telah membeli saham-saham Thames Water yang bernilai RM 50 juta.

RM 50 juta duit melayang kerana kelalaian dan kelemahan seorang MB dari Pas. Mereka terpaksa bayar balik kepada orang asing untuk mendapat harta mereka. Hebat sungguh Pas...

Yang melucukan, semua perkara ini berlaku akibat kelemahan Nik Aziz, kemudiannya Nik Aziz pula dijulang sebagai seorang hero kononnya berjaya menghalau British keluar. Bangang sungguh.Seorang exco yang bijak pandai menguruskan ekonomi Kelantan berkata “penstrukturan semula pengurusan air di Kelantan ini mempunyai sejarah besarnya yang tersendiri, Tok Guru (Nik Aziz) berjaya mengusir British untuk kali yang kedua” . Sini

Sebab itu saya kata mamat itu bengong, siapa yang bawa masuk Thames Water ke Kelantan?

Kamu bawa masuk pencuri ke dalam rumah kamu, kemudian pencuri tidak mahu keluar kerana kamu tidak memberi wang kepadanya. Setelah kamu berikan sejumlah wang dan kemudian pencuri itu keluar dan kamu mendabik dada 'saya berjaya halau pencuri keluar dari rumah saya'

Tak ke gilanya nama itu? Lainlah sekiranya Thames Water masuk seperti askar-askar British dulu, kemudian tawan semua loji-loji air di Kelantan dan Pas berjaya halau mereka keluar. Kalau begitulah bolehlah dikatakan kita berjaya halau British keluar. Ataupun mereka berjaya mengeluarkan Thames Water dari Kelantan tanpa perlu membayar satu sen pun.

Pas yang bawa masuk Thames Water ke Kelantan, Pas yang tandatangan perjanjian, Pas bayar RM 50 juta, kemudian dia kata Pas berjaya usir British keluar. 

Kepala otak kamu!

Anda semua boleh lihat bagaimana mereka memusing cerita. Asalnya adalah kelemahan Nik Aziz, kemudian mereka pusing dan canang cerita yang membuatkan Nik Aziz dilihat sebagai seorang hero.Harakahdaily sepertimana link yang saya berikan diatas mengeluarkan kenyataan seperti berikut, 'kesempatan memerintah negeri Selangor, dikatakan idea Husam menstruktur semula pengurusan air Kelantan dipanjangkan dalam agenda Merakyatkan Ekonomi Selangor'.

Selesaikan dulu masalah air di Kelantan yang tak selesai sehingga kini. Tak payah nak sibuk mari campur urusan air di Selangorlah. Kami tiada masalah air di sini, kami mampu bayar bil air dan kerajaan yang ada di Selangor pada hari ini sudah beri subsidi RM 11.00 sebulan. 

Jangan nak mengada-ngada nak tunjuk pandai.Selesai bab RM 50 juta yang pertama. Setahun dua yang lepas berlaku juga masalah yang hampir sama. Kali ini bukan masalah air, tetapi masalah Bazar Tok Guru.Kerakusan menantu dan demi menyelamatkan maruah pak mertuanya sekali lagi RM 50 juta wang Kelantan melayang. Kickdefella ada butiran lanjutnya di sini.

Kedua-dua insiden diatas sudah cukup untuk membuktikan kelemahan Pas. Empat puluh lima tahun dulu pun begitu juga , mereka serahkan beratus ribu ekar kawasan balak kepada sebuah syarikat dari Singapura, kemudian timbul masalah dan mereka disaman. 

Pada akhir tahun lepas mahkamah memerintahkan mereka membayar RM 800 juta kepada syarikat berkenaan. Sini

Terkedu exco bijak pandai yang menjaga ekonomi Kelantan. Selama ini dialah raja saman-menyaman orang, akhirnya kerajaan dia kena bayar saman RM 800 juta. Yang seronoknya dia salahkan BN pula. Sini

Dia tak pula cerita yang pada masa itu kerajaan BN Kelantan diterajui oleh Pas. Lihat disini


Itulah wajah-wajah manusia yang memperdagangkan agama untuk kepentingan politik , peribadi dan nafsu mereka serta suku sakat mereka. Pendustaan dan pembohongan adalah mainan bagi mereka. Buka mulut sahaja, bohong. Buka mulut, bohong. Pembohongan bagi mereka seolah-olah makan kacang rebus .

Disebabkan keegoan pemimpin PAS yang enggan mendapat khidmat undang-undang dari kerjaan Pusat menyebabkan kerajaan Kelantan muflis dan akhirnya, Nik Aziz tanpa rasa bersalah mewakili kerajaan Negeri Kelantan memohon bantuan daripada kerajaan pusat dengan menemui Tun Dr. Mahathir ketika itu sebagai Perdana Menteri untuk menyelesaikan beban hutang.

Orang lain yang berhutang tapi orang lain yang diminta membayarnya.

Tun Dr. Mahathir bersetuju membantu kerajaan Negeri Kelantan dengan memberi pinjaman mudah sepertimana yang diberikan kepada National Feedlot Corporation (NFC) yang dimainkan oleh pembangkang iaitu sebanyak RM600 juta dengan pemberian secara berperingkat,bermula dengan RM200 juta hingga RM600 juta dalam tempoh 3 tahun.


(SUMBER)

Member BSK