Jumlah Pengunjung

Wednesday, 29 October 2014

CALON PARLIMEN BELIA TERBAIK PULAU PINANG UNTUK GENERASI MUDA !!!Dilahirkan di Bagan Belat Teluk Ayer Tawar Pulau Pinang pada 21 Januari 1991
Mendapat Pendidikan awal di SK Teluk Ayer Tawar, SMK Dato Onn Butterworth, Diploma Pengurusan Perhotelan dan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hospitaliti ( Perlancongan ) ( Kepujian) di Kolej Universiti Islam Melaka
Terlibat secara langsung dalam dunia politik secara serius seawal umur 18 tahun dan telah menghadiri kem-kem anjuran jabatan kerajaan. Pernah menganggotai unit beruniform Persatuan Kadet Bersatu Malaysia (Laut ). Mendapat pengiktirafan Latihan Kepimpinan IPTa/s zon Selatan Tahap 1. Menjalani Latihan Khidmat Negara.

Berkeupayaan mengendali majlis formal dan tidak formal. Banyak pendedahan mengenai pengucapan awam. Presiden Belia Generasi Interaksi / Naik Pengerusi Persatuan MukaBuku Pulau Pinang.
Penglibatan aktif di dalam politik adalah melalui arwah ayahanda yg juga merupakan salah seorang dari 5 org penceramah negara yg kini anak beliau menyambung legasi ayahnda tersayang. Ada angin, ada pokoknya [Segala sesuatu mestilah ada asal mulanya]. Kemana lagi tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.Penyertaan melalui Parlimen Belia merupakan satu langkah atau anjakan profesional yang akan turut membawa satu revolusi bg belia secara khususnya utk melontar suara pandangan serta idea, malah mampu memegang mikrofon dan bercakap demi belia dan negara.

Undilah calon kami Muhammad Yusuf Bin Abdul Ghani dr Teluk Air Tawar bagi mewakili belia2 Negeri Pulau Pinang di pentas negara bermikrofon membawa suara belia Malaysia.

No comments:

Post a Comment

Member BSK