Jumlah Pengunjung

Sunday 6 August 2017

PEMIMPIN PPBM HINA KAUM INDIA PULAU PINANG !!!


Hina sesuatu kaum merupakan suatu perbuatan yang sangat tidak boleh diterima oleh majoriti rakyat Malaysia. Terkini, disebabkan terdesaknya ingin memburukkan lawan dalam parti politik, seorang yang merupakan Ketua Bahagian PPBM Nibong Tebal Yaakob Osman didalam satu tulisannya di Facebook telah menghina kaum India Nibong Tebal dengan mengatakan "kalau mereka di beri, mereka ambil tetapi bila undi mereka tak bagi."

Kenyataan ini telah menampakkan seolah-olah kaum India ini merupakan suatu kaum yang haprak dan kemaruk duit dalam apa jua keadaan. Sudahlah Tun Mahadhir sebelum ini menggelarkan kaum ini sebagai Kelling, dan kini Yaakob Osman pula menghina kaum India sebegitu rupa. 

Diharap juga, Presiden HINDRAF "P Waythamoorthy" dapat membuat kenyataan tentang hinaan terhadap bangsa India oleh pemimpin PPBM ini, janganlah menjadi bacul dan hanya mendiamkan diri sahaja bila kaum anda dihina sedemikian rupa oleh pemimpin PPBM Pulau Pinang.

Kenyataan hinaan terhadap bangsa India ini juga telah menampakkan bahawasanya Yaakob Osman tidak pernah serik menabur fitnah sedangkan dia baru sahaja memohon maaf kepada Azmi Arshad kerana memfitnah beliau dan telah membuat penyelesaian saman fitnah diluar mahkamah pada baru-baru ini.


Dalam pada masa yang sama status hinaan tersebut juga, Key Marzuki @ Key Char Koey Teow yang merupakan cyber trooper upahan Marzuki Yahaya (Pengerusi PPBM Pulau Pinang) sempat menulis dengan niat mahu mempersendakan Dato Shaik Hussein Mydin. Dato Shaik Hussein Mydin banyak membongkarkan salah laku Lim Guan Eng di Pulau Pinang, namun pembongkaran tersebut amat tidak disenangi oleh Key Marzuki Cyber Trooper upahan Marzuki Yahaya yang merupakan Pengerusi PPBM Pulau Pinang.Terkini juga, apabila semboyan PRU telah hampir tiba, Key Marzuki yang banyak mengatur politik kotor di Permatang Pauh telah keluar dari PPBM dan beritakan tindakannya itu adalah disebabkan tidak mahu terlepas beberapa Job dari UMNO Permatang Pauh. Tindakannya yang kerap menyerang Dato Dr Shaik Hussein Mydin juga di percayai telah diupah oleh seseorang. 


No comments:

Post a Comment

Member BSK