Jumlah Pengunjung

Friday, 27 September 2013

PANAS... MAT SABU KEPALA B#T#HKAN AHLI PAS ???Pada kebiasaannya, apa bila pemimpin pembangkang mengatakan sesuatu tentang sikap sesiapa juga, maka itu lah keberannya yang “dibetulkan” oleh penyokong mereka untuk meyerang dan membelasah  sasaran yang dikatakan oelh pemimpin mereka.
Didalam hal ini didalam satu ucapan  pemimpin ini taelah menyatakan bahawa “Orang PAS semakin Teruk” maka disini saaya mengatakan bahawa itu lah juga kebenarannya. Kebenaran yang tidak boleh disangkal lagi.
Ini adalah kerana perkataan tersebnut dikeluarkan oleh pemimpin mereka yang tahu soal luar dalam  keahliaan anggota parti.
Amat jelas dan bertepatansekali apabila saorang pemimpin yang yang berfahaman Syiah ini mengatakan sedemikian.
Jarang benar boleh tengok Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu melatah dan merungut dengan apa sahaja masalah dan keburukan yang melanda partinya sebab kerap kali yang dia nampak dan selalu bising ialah mengenai BN lebih-lebih lagi UMNO.
Pendek kata sekelumit zarah pun pada Mat sabu tiada yang baik berkaitan UMNO, asal naik pentas ceramah dan pegang saja microphone dari ayat awal hingga penyudah isi ceramahnya tak lain tak bukan duk maki UMNO, hamun BN, londeh pemimpin UMNO dan kritik dasar BN tanpa kira betul atau salah.
Tapi entah apa ke mimpinya pula tak semena-mena semasa diwawancara oleh portal Malaysia Insider semalam Timbalan Presiden PAS yang sedang di ambang kejatuhan ini terpaksa mengeluh sakan sambil menghentam dan mengkritik parti sendiri sampai terlondeh habis luar dalam.
Mat Sabu buat pertama kalinya mengakui dewasa ini sedang berlaku perubahan mendadak yang baru disedarinya betapa buruk reformasi minda yang sedang menjajah pemikiran ahli dan pemimpin PAS.
Katanya, “Sepanjang 35 tahun saya berada dalam PAS iaitu sejak 1978, inilah kempen paling teruk pernah saya lihat. Saya terkejut dan hairan dengan perubahan minda ahli PAS terhadap muktamar dan kepimpinan parti.”
Selama ini asyik duk sibuk selak cari koyak kain orang lain, nah sekarang seluar dalam sendiri compang-camping koyak sana bertompok sini baru nak perasan.
Diungkitnya juga tindakan ahli dan penyokong PAS yang melakukan serangan secara terbuka terhadap pemimpin PAS melalui laman sosial seperti FB, blog serta tak kurang juga melalui SMS. Satu senario teruk dan buruk yang tak pernah terfikir dalam kepalanya akan menjangkiti PAS.
Paling dikesalkan Mat Sabu bila mana wujud penyakit label-melabel di mana ada pemimpin PAS dipanggil sebagai geng Syiah dan liberal semata-mata untuk menjatuhkan seseorang pemimpin PAS sempena menjelangnya pemilihan di Muktamar PAS Ke-59 November tahun ini.
Siapa yang dimaksudkan geng liberal kita tahulah ia merujuk pada puak Anwarinas, tang tu tidaklah begitu terguris jiwa raga Mat Sabu. Yang bikin panas hati Mat Sabu tentulah tang label Syiah, kerana label itu sering dikaitkan dengan Mat Sabu dan gerombolan yang memujanya.
Apa pun, setelah 35 tahun Mat Sabu dibuai mimpi indah mengenai PAS dan selama ini hanya fokus memburukkan UMNO dan BN, kini baru sedar penyakit buruk perangai sedang membusuk dalam PAS disebabkan pemimpinya gila kuasa berebut jawatan.

Cuma dalam rungutan panjang lebarnya itu, Mat Sabu terlupa menyebut satu perkara bahawasanya diri dia sendiri pun terlebih-lebih buruk perangainya terutama sekali selepas menjadikan Khomeini Latnatullah sebagai idola yang membentuk pemikirannya.
SUMBER
No comments:

Post a Comment

Member BSK