Jumlah Pengunjung

Tuesday, 29 March 2016

TUN MAHADHIR BAKAL MENGAMUK LAGI !!!

Tun Mahadhir bakal mengamuk lagi.. Manakan tidak, satu lagi syarikat Kroni beliau (ASTRO) bakal bungkus tidak lama lagi. Semuanya gara-gara usaha Dato Sri Najib yang telah memperkenalkan siaran Televisyen baru yang mempunyai 80 chanel untuk rakyat Malaysia SECARA PERCUMA.. Tidak perlu lagi bayar bulanan...

Bagi aku, cukup-cukuplah ASTRO menipu rakyat malaysia selama ini yang menyiarkan cerita yang sama dan mengambil duit rakyat Malaysia setiap bulan dari tahun ke tahun..

Najib Oh.. Najib... Sudah la kau bagi rakyat Malaysia dengan BR1M setiap tahun.. kini bagi siaran 80 chanel TV percuma pulak... Semoga ALLAH TAALA merahmati Najib dan keluarga hendaknya..



Kuala Lumpur – Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd yang bakal dilancarkan bermula Jun ini dilihat bakal menjadi persaingan kepada Astro tidak lama lagi.

Menurut sumber SuaraTV, siaran televisyen itu akan menyediakan 80 siaran dan 40 saluran radio yang dipancarkan secara percuma kepada pengguna di Malaysia dengan 45 siaran yang mengunakan teknologi berdefinisi tinggi (HD – High Defination).


“Mereka yang berminat boleh mendapatkan dekoder yang dijual dengan harga RM200 itu pada bulan Jun ini.


“Saya juga difahamkan mereka yang mendaftar dengan BR1M akan menerima dekoder ini secara percuma” ujarnya kepada SuaraTV sebentar tadi.


Beliau yang enggan mendedahkan identitnya itu turut berkata sebagai permulaan siaran ini akan dinikmati kumpulan penonton di Pantai Timur merangkumi Pahang, Terengganu dan Kelantan. Fasa seterusnya siaran akan diperluaskan ke Sabah, Sarawak dan Labuan diikuti negeri-negeri di Utara Semenanjung.


Fasa akhir ASO melibatkan kawasan Lembah Klang termasuk Putrajaya, dengan anggaran 98 peratus muka bumi Malaysia akan diliputi DTTB merangkumi 80 saluran TV dan 40 saluran radio percuma menjelang akhir 2017.


Kualiti gambar dan suara dalam format digital akan menjadi jauh lebih baik dari sekarang, disertakan dengan pelbagai ciri terkini untuk memberi pengalaman menonton siaran televisyen yang lebih menarik kepada pengguna.


Segalanya setanding dengan yang ditawarkan Astro sekarang termasuk pengaturcaraan pelbagai saluran, panduan program elektronik dan sistem audio alih bahasa, bezanya tiada lagi gangguan tergendala disebabkan cuaca buruk dan lebih penting ianya adalah percuma.


Majoriti pengguna Astro sebelum ini dilaporkan sering merungut mendapat aduan daripada pelanggan yang mengatakan servis semakin hari semakin mahal.


Selain Astro, siaran berbayar lain iaitu HyppTv di bawah pakej Unifi TM dan ABNXcess dilihat tidak begitu popular selain caj perkhidmatan yang dilihat lebih mahal daripada Astro.


Manakala siaran berbayar seperti MegaTV, FineTV dan MiTV sedikit masa dahulu telah ‘lenyap’ sehinga ada yang tidak sedar dengan kewujudan mereka.



2 comments:

  1. Memang confirm mamak tu akan mengamuk sakan nanti.

    Tapi, apakah kita juga akan melihat akan ada antara kaki bangkang yang selama ini begitu lantang bencikan astro tiba-tiba berubah nada menyokong pula peniagaan ananda tu dan memperlekeh siaran baru dari MYTV ni... Kita tunggu dan lihat...

    ReplyDelete

Member BSK