Jumlah Pengunjung

Sunday 30 October 2016

RAHSIA UGUTAN TUN MAHADHIR DAN RAHSIA GERAKAN KERJA NAJIB UNTUK RAKYAT!!!


DS Najib menubuhkan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) adalah untuk membebaskan industri tenaga daripada cengkaman bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan taikun2 IPP yang menjadi tuan besar kepada Tenaga Nasional Berhad.

Mereka sedar sekiranya perancangan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak itu berjaya, ia akan menyebabkan kawalan mereka terhadap industri tenaga berakhir. Oleh itu mereka mula melakukan sabo­taj terhadap 1MDB, mula-mula dengan mensabotaj tawaran per­­mulaan awam (IPO) dan kemudian me­­­­nyebarkan kisah bahawa 1MDB mengalami kerugian RM42 bilion.

Nilai aset 1MDB melebihi liabiliti sebanyak RM9 bilion dan apa yang dikatakan ke­rugian RM42 bilion itu adalah jumlah pinjaman.

DS Najib tahu mengapa Dr. Mahathir menyerang 1MDB sejak Disember 2014 dan ia tidak mempunyai kaitan dengan gerakan ‘Selamatkan Malaysia’ seperti yang didakwa bekas Perdana Menteri itu.

Perdana Menteri juga tahu matlamat Dr. Mahathir sejak 1990 adalah untuk me­nguasai industri tenaga yang menya­lurkan kira-kira RM20 bilion setahun kepada pengeluar tenaga bebas (IPP).

Apabila DS Najib men­jadi Perdana Menteri, industri tenaga dikuasai oleh proksi dan kroni Dr. Mahathir.

DS Najib tidak boleh me­miliknegarakan agensi yang telah diswastakan, maka pengambil­alihan IPP perlu dilakukan secara komersial melalui sebuah GLC.

Selepas kontrak berpuluh2 tahun IPP tamat, 1MDB telah membeli dan mengambilalih beberapa IPP milik taikun besar yang juga kroni2 Dr. Mahathir. Maka berakhirlah era 'kegemilangan dan kemewahan' IPP yang selama berpuluh2 tahun mencerut leher TNB dan mengikis kekayaan negara melalui pemberian subsidi dan penjualan tenaga kepada secara 'paksa'. Yang menjadi mangsa adalah pengguna tenaga.

Kempen 'SELAMATKAN MALAYSIA' bukanlah hakikat sebenar untuk menyelamatkan Malaysia dari dirosakkan oleh DS Najib tetapi adalah untuk menyelamatkan INDUSTRI TENAGA swasta yang dikuasai taikun2 besar yang selama berpuluh tahun mengaut keuntungan yang kini semakin runtuh akibat tindakan DS Najib yang membeli IPP yang telah tamat kontrak melalui 1MDB.

No comments:

Post a Comment

Member BSK