Jumlah Pengunjung

Thursday 16 November 2017

DATARAN MERDEKA TUMPUAN TARIKAN EXPO NEGARAKU !!! #ExpoNegaraku2017 #ExpoNegarakuPameran infrastruktur berskala besar, Ekspo Negaraku 2017 dianjurkan Unit Perancang Ekonomi (UPE), JPM diadakan selama sebulan di Dataran Merdeka bermula 15 Nov'17 sehingga 15 Dec'17.

#EkspoNegaraKu2017 berlangsung selama sebulan dibuka secara percuma setiap hari bermula jam 10:00AM hingga 10:00PM.

Ekspo ini adalah ilham PM DS Najib Razak. Beliau berhasrat agar ekspo ini menjadi wadah terbaik untuk rakyat melihat, mendengar dan merasai sendiri segala pencapaian pembangunan dan infrastruktur yang dihasilkan oleh kerajaan.Ekspo ini mampu menjadi satu bingkisan gambaran sejauh mana kemajuan yang sudah kita capai hasil usaha kepemimpinan pihak kerajaan dan sokongan padu yang diberikan oleh seluruh rakyat Malaysia.

Dewan pameran sementara itu bakal menarik perhatian ramai kerana ia dibina berasaskan teknologi canggih.

"Bangunan ini akan dibina menggunakan lima kubah geodesi yang melambangkan lima prinsip Rukun Negara iaitu kubah pertama berkonsepkan seperti sebuah teater; kubah kedua, berbentuk ruang pameran bervisual yang menggunakan teknologi elektronik.Kubah ketiga juga berbentuk ruang pameran tetapi menonjolkan kejayaan program dan inisiatif dalam meringankan kos sara hidup rakyat; manakala kubah keempat dan kelima berkonsepkan pusat video interaktif.

Pengunjung juga dihiburkan dengan pelbagai acara menarik pada setiap hujung minggu termasuklah pertandingan futsal, zumba, pasar malam, KL Go Cart dan sukan rakyat.

Dataran Merdeka dipilih sebagai lokasi ekspo kerana kedudukannya yang sangat strategik untuk orang ramai selain akses kepada kemudahan pengangkutan awam seperti Transit Aliran Massa (#MRT), transit aliran ringan (#LRT), Keretapi Tanah Melayu Bhd (KTMB) dan bas

Bagi mereka yang berada di luar Lembah Klang yang berminat untuk melawat Ekspo Negaraku boleh menulis secara rasmi kepada urus setia untuk urusan khas bagi pengangkutan dan penginapan ke exponegaraku@gmail.com atau hubungi 016 868 9830.No comments:

Post a Comment

Member BSK