Jumlah Pengunjung

Monday, 20 May 2013

BERLAKON WARAK UNTUK MENIPU ANAK MUDA !!!Berkenaan dengan fitnah yg semakin kuat di lemparkan ke arah SPR oleh Anwar ibrahim membuatkan aku semakin menyampah dan seakan aku rasa berhasrat untuk ludah ke muka Anwar Ibrahim. Tapi yg aku semakin meluat bila ruangan facebook menjadi semakin rancak untuk tempat menabur fitnah. Ada facebooker pembangkang yg berlakon alim pd mata anak muda tetapi dalm masa yg sama mereka menghasut anak muda yg lain utk mempercayai fitnah mereka.

Aku harap pihak berkuasa dapat mengambil tindakan terhadap pencacai-pencacai ni agar mereka tahu kesalahan yg mereka lakukan selama ini adalah satu kesalahan yg serius. Korang boleh rujuk pada cerita aku DISINI dan DISINI untuk mengetahui siapa anak muda cilaka yg selalu menabur fitnah terhadap kerajaan.


Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyelar Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Raja Fitnah apabila mendakwa 500,000 undi awal anggota pasukan keselamatan dimanipulasi pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) kerana jumlah sebenar pengundi berdaftar untuk kategori itu, cuma kira-kira 230,000.

Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar, berkata Anwar melakukan pembohongan besar semata-mata untuk mengejar cita-cita peribadi bersama perasaan dendam, sehingga berterusan menjadikan suruhanjaya itu sebagai kambing hitam.

Beliau menegaskan, jumlah sebenar dalam daftar pemilih yang sah untuk proses pengundian awal pada 30 April lalu adalah kira-kira 230,000 membabitkan anggota pasukan keselamatan dan pasangan masing-masing.

SPR tiada masalah atau takut dan tidak tertekan langsung kerana kita bekerja mengikut undang-undang. Kita percaya kepada keluhuran Perlembagaan dan kedaulatan undang-undang. SPR ada semua rekod dan kertas undi yang sah.

Dakwaan tak masuk akal

Macam mana dia (Anwar) tahu kononnya sehingga 95 peratus anggota tentera dan polis nak pergi mengundi dia... tidak masuk akal, adakah dia fikir anggota tentera dan polis tidak ada perasaan langsung dengan pelbagai isu berbangkit?

Dia adalah raja fitnah. Biarlah undang-undang yang menangani segala kerenah Anwar ini. Orang yang banyak memfitnah dan melakukan pembohongan ini, insya-Allah Tuhan akan tunjuk, katanya kepada BH, semalam.

Anwar pada ceramah di Padang Kota, Georgetown, malam kelmarin, dilaporkan mendakwa 500,000 undi awal anggota pasukan keselamatan dimanipulasi pada PRU-13 untuk memberi kemenangan kepada Barisan Nasional (BN) dengan menuduh SPR terbabit dalam penipuan itu.

Anwar antara lain menyatakan: Di kerusi Parlimen Permatang Pauh, saya mendapat tahu sebanyak 95 peratus anggota keselamatan yang akan mengundi awal menyatakan sokongan kepada PKR tetapi apabila tiba hari pengiraan undi, saya dapat lima peratus saja undi mereka.

Wan Ahmad berkata, keputusan PRU-13 sudah mendapat pengiktirafan banyak pihak, malah diterima kerajaan negeri dikuasai pembangkang, kecuali berterusan dibantah oleh Anwar dan segelintir konconya.

SPR tak berdiam diri

Sambil mengulangi bahawa pihak tidak berpuas hati dengan keputusan PRU-13 boleh mengemukakan petisyen melalui mahkamah selepas pewartaan dijangka pada akhir bulan ini, katanya, SPR menyerahkan sepenuhnya kepada kebijaksanaan polis untuk memastikan keselamatan negara dan ketenteraman awam ekoran tindakan Anwar mengadakan perhimpunan bantahan di merata tempat.

Ditanya mengenai kemungkinan SPR membuat laporan polis serta mengemukakan saman terhadap Anwar atas segala pembohongan dan fitnah dilemparkan itu, beliau berkata:

SPR tidak akan berdiam diri tetapi kita mesti membuat perancangan rapi mengikut kedaulatan undang-undang.

Pejabat penasihat undang-undang SPR sedang meneliti, mengkaji, mengumpul bukti dan memberi nasihat kepada SPR mengenai langkah terbaik menangani dakyah pembohongan Anwar.


2 comments:

  1. raja fitnah, raja perhimpunan... raja liwat..raja jubor and raja berak kapoor

    ReplyDelete
  2. Hoi Anwar, kalau hang bertanding dengan Rahim Noor berdasarkan undi Pasukan Keselamatan, hang cuma dapat lima peratus undi saja, 95 peratus akan undi Rahim Noor. Sebabnya, semua anggota keselamatan telah dapat maklumat jelas mengenai siapa Anwar. Yang lima peratus tu hanyalah mereka yang kelabu asap dan tak tahu nak apa lagi.

    ReplyDelete

Member BSK