Jumlah Pengunjung

Tuesday, 21 May 2013

KEADILAN UNTUK ANWAR !!! HALUSI TEKNIK DAN CARANYA...KEADILAN DI ZAMAN ANWAR!!! NAUZUBILLAH...

Memang inilah watak Anwar Ibrahim, dh makin ramai yg tertanya-tanya mengapa anwar tidak di penjara atas berbagai kesalahan yg telah dia lakukan? bagi aku simple jer, itu semua kuasa ALLAH yg menentukan, "firman Allah - Setiap sesuatu yg aku ciptakan semua ada sebabnya " maka tidak perlulah kita mempertikaikan kuasa ALLAH TAALA.. kerana semuanya adalah dalam perancangannya...

Bagi aku hikmah di sebalik mengapa Anwar masih tidak di penjarakan adalah kita boleh menilai dan melihat sendiri perbuatannya sehingga sekarang dan sikapnya terhadap rakyat malaysia umumnya kepada yg beragama islam. Tindakan terdesaknya, mencaci hamun sesama islam, tidak pernah mengaku kesalahan sendiri, menghalalkan yg haram, tidak pernah berani bersumpah atas nama kebenaran dan berbagai lagi adalah sikapnya yg ALLAH TAALA jelas tunjukkan kepada kita. Maka kita seharusnya bersyukur kerana ALLAH sentiasa membuka pintu hati kita utk kita lebih mengenali siapa Anwar Ibrahim sebenarnya.

Aku tidak pandai berceloteh panjang, cuba kita baca cerita di bawah...Senario 1: Satu hari, seorang lelaki ditahan oleh beberapa orang pemuda yang memakai baju hitam sewaktu sedang memandu kereta untuk pulang ke rumah.

Salah seorang lelaki berbaju hitam itu berkata, "Encik ditahan kerana didakwa telah melakukan kesalahan merompak sebuah kedai serba guna."

Lelaki yang ditahan bertanya, "Apa buktinya saya merompak kedai berkenaan?" Lelaki berbaju hitam itu menjawab, "Bukti? Itu kemudian kami kumpul. Kita dakwa dulu."

Senario 2: Lelaki yang ditahan itu kemudiannya dibawa ke mahkamah untuk didakwa. Salah seorang lelaki berbaju hitam berkata, "Awak mengaku bersalah atau tidak?"

Lelaki yang ditahan jawab, "Tidak, saya tidak mengaku bersalah kerana tidak ada bukti sahih untuk menuduh saya melakukan rompakan tersebut."

Kemudian lelaki berbaju hitam itu mengeluarkan sebuah pita rakaman yang diambil dari kedai serbaguna tersebut dan menunjukkannya kepada Hakim.

Lelaki berbaju hitam itu bertanya lagi, "Bukan ke itu awak didalam rakaman tersebut? Dari siasatan yang telah kami lakukan, individu didalam video ini adalah awak.

Dua pakar video kami telah mengesahkan bahawa 99.99% individu didalam video itu adalah awak. Adakah awak masih lagi mahu menafikannya?"

Lelaki yang ditahan itu kemudian menjawab, "Ya! Saya tetap menafikan perkara tersebut sebab video itu besi. Mana ianya boleh dijadikan sebagai bahan bukti.

"Lagi pun, individu yang ada didalam video tu rupa je macam saya, gaya pun macam saya. Tapi dia bukan saya!!!" tegas lelaki yang dituduh tadi.

Kesimpulannya, dua senario itu jelas menunjukkan KETIDAK-ADILAN dalam sistem yang diamalkan oleh Si Ketua Penipu yang sedang dijaja sekarang ini. Pun masih ada orang yang percaya? Adakah itu yang kita mahukan? Korang fikir la sendiri!!!
No comments:

Post a Comment

Member BSK