Jumlah Pengunjung

Friday 13 May 2016

#HBN2016 FESTIVAL NASYID INTERKOLEJ 2016Bertempat di Padang Kawad Universiti Putra Malaysia Serdang Selangor, telah berlangsungnya festival Nasyid Interkolej semperna Hari Belia Negara yang berlangsung selama tiga hari disini dari 13 Mei 2016 sehingga 15 Mei 2016.

Pertandingan telah bermula pada pukul 2.45 selepas solat jumaat yang telah disertai oleh dua belas kumpulan yang berjaya mempamirkan persembahan yang amat menarik dan menghiburkan. Antara yang menjadi lebih tarikan pada persembahan pertandingan ini, adalah keunikan dalam setiap persembahan dan pakaian dalam kumpulan masing-masing.

Penonton-penonton nyata terhibur apabila setiap persembahan yang dipersembahkan setiap kumpulan akan mendapat sorakan dan tepukan gemuruh dari semua penonton. Sikap sporting setiap penonton yang hadir juga menjadikan semangat setiap kumpulan semakin meyakinkan dalam persembahan mereka, juga ditambah apabila juri yang mengadili pertandingan ini terdiri dari juri-juri profesional dalam kalangan persada artis Nasyid Malaysia. 

Antara nama-nama kumpulan yang berjaya menyertai pertandingan ini adalah:

1. KTDI. Soutul Ummah (Bicara Kata)
2. KTP
3. K14. Shoutul Fourteen (Muhasabah Cinta)
4. K5. Al-Falah (Sumaiyah)
5. KMR. Ar-Rayiddin (Ikrar)
6. KOSASS. Wildan (Fatamorgana)
7. KPZ. Zahirulhaq (Gemilang)
8. K11. Soutun-Najjah (Hambamu)
9. KC. DaVoice (Tangisan Sebatang Tamar)
10. K10. Al-Ikhwan (Di Kala Lena)
11. K17. 17 Voices (Bintang Syurga)
12. K2. Syummul Ukhwah (Seruan Pedoman)

Keputusan semua pemenang akan diumumkan pada malam selepas Isya.
No comments:

Post a Comment

Member BSK