Jumlah Pengunjung

Tuesday, 22 September 2015

MYVOC KEJUTKAN INDONESIA DENGAN FIT MALAYSIA !!!Kota Pariaman – GAYA hidup sihat adalah budaya yang perlu dipupuk di setiap lapisan masyarakat. Untuk itu, Malaysia Youth Volunteer Community (MYVOC) membawa semangat FIT MALAYSIA ke Kota Pariaman, Indonesia bersama masyarakat disini dengan menganjurkan Senamrobik bertemakan FIT MALAYSIA, FIT INDONESIA.


Fit Malaysia diasaskan oleh Kementerian Belia dan Sukan Malaysia dalam menggalakkan masyarakat Malaysia khususnya gerenrasi muda untuk mengamalkan gaya hidup sihat menerusi sukan.


Kegiatan senamrobik ini adalah sebahagian dari aktiviti yang dianjurkan oleh MyVOC sempena Kembara ASEAN 2015 kerjasama KBS-MBM-Universiti Malaysia Pahang (UMP). Kembara ASEAN 2015 adalah gerakan kesukarelaan yang berteraskan pendidikan, alam sekitar, kemasyarakatan dan potensi diri.


Seramai 13 orang sukarelawan MyVOC KBS-MBM-UMP menggerakkan aktiviti ini dengan di hadiri sekitar 300 masyarakat disini terutamanya kaum wanita. Turut sama menjayakan aktiviti ini ialah Mohammad Rizan Hassan, Ketua Penerangan MBM, Hasnul Hanif Harun (Exco MBM) dan Puan Farah Hazlini bt Mohd San, Pegawai Psikologi, Jabatan Hal Ehwal Pelajar UMP.
PENERANGAN MBM
KOTA PARIAMAN, SUMATERA BARAT
13 SEPTEMBER 2015

 youthcharacter.net

No comments:

Post a Comment

Member BSK