Jumlah Pengunjung

Wednesday 14 August 2013

MENTERI BESAR PERAK DEDAHKAN SIKAP TALAM DUA MUKA PEMBANGANG !!! HAHA...
Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir mendedahkan sikap talam dua muka pembangkang yang menuduh kononnya wakil rakyat mereka tidak diberi peluang secara demokratik untuk melontarkan soalan lisan dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

Menurut beliau, tindakan wakil-wakil rakyat pembangkang memuat naik soalan-soalan lisan di laman-laman sosial kerana kononnya tidak berpeluang berbuat demikian di sidang DUN adalah usaha terdesak untuk mengelirukan serta membangkitkan kemarahan rakyat.

Dalam hubungan itu, Zambry meminta wakil rakyat berkenaan bertanya kepada kepimpinan pakatan pembangkang di Pulau Pinang, Selangor dan Kelantan sama ada semua soalan yang dikemukakan wakil rakyat BN dijawab setiap kali sidang DUN berlangsung.

"Saya juga mahu tanya, ketika mereka memerintah selama 11 bulan di Perak, adakah semua soalan wakil rakyat BN dijawab? Kalau betul mereka ini demokratik, kenapa tiada satu pun soalan saya dijawab dalam sidang DUN ketika itu?

"Di Pulau Pinang baru-baru ini misalnya, sesi soal jawab pun tiada langsung. Jadi janganlah hendak berbohong kepada rakyat untuk kata anda demokratik, usah manipulasi fakta semata-mata mahu meraih sokongan,'' katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Kerajaan Negeri Perak di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas tindakan beberapa wakil rakyat pembangkang memuat naik soalan-soalan lisan yang tidak dijawab dalam sidang DUN melalui laman-laman sosial kerana mendakwa kononnya kesemuanya tidak dijawab dalam sidang berkenaan.

Zambry berkata, pembangkang tidak wajar mengganggap rakyat terlalu naif sehingga tidak dapat memahami prosedur proses perjalanan sidang DUN yang perlu dipatuhi.

No comments:

Post a Comment

Member BSK