Jumlah Pengunjung

Sunday, 27 January 2013

DAP Bohong Tentang Pesta Bakar Bible Versi MELAYU !!!Dalam perutusan Thaipusam, Lim Guan Eng sekali lagi membelakangi bahasa kebangsaan kita. 

Hanya bahasa Inggeris dan Cina sahaja yang digunakan. Di antara kenyataan beliau : 
For this reason the Penang state government is confident that outside threats to disrupt this mutual respect and destroy racial harmony with vile and abhorrent acts like burning Bibles will certainly fail. more
MiM cuma ingin bertanya, apakah 'gesaan membenarkan perkataan ALLAH digunakan dalam Bible versi Bahasa Melayu' bukan salah satu daripada punca yang boleh menyebabkan 'disrupt mutual respect' anak Kit Siang terhadap perasaan umat Islam di negara ini?

Bukankah persengkataan isu nama Allah yang berlaku sekarang dan dicetuskan oleh Setiausaha Agung DAP itu juga boleh 'destroy racial harmony'?

'Burning bibles' pula hanya sekadar dakwaan yang tidak berasas dan sengaja digembar-gembur oleh pihak-pihak tertentu  

"Sesiapa yang menyebarkan berita palsu itu akan didedahkan. Saya berjanji dan beri jaminan perkara yang ada asas, kita akan teliti dan siasat,” kata DS Hishamuddin. Baca Sini

Pengerusi Pertubuhan Muttaqa Asatizah dan Pendakwah Malaysia (Murshid), Dr Zaharuddin Abdul Rahman telah berkata, dalam keadaan sekarang, umat Islam akan melihat kenyataan Guan Eng ini sebagai ofensif dan provokasi serta mungkin menggugat keamanan yang sedia ada di negara ini jika gagal dikawal.

"Satu lagi fakta yang perlu difikirkan adalah, mengapa gereja-gereja di Eropah termasuk United Kingdom (UK) dan Vatican City di Itali tidak menggunakan ALLAH untuk God, malah negara-negara majoriti Kristian juga tidak pernah sibuk ingin menggunakan nama ALLAH ini.

"Malah dalam filem-filem bercorak agama terbitan Hollywood, pihak Kristian tidak pernah di skrip menggunakan ALLAH bila menyeru tuhan, mereka hanya gunakan God atau Lord sahaja. Ini kerana itulah yang terpakai di sisi Kristian seluruh dunia sebenarnya,” katanya.seterusnya

Kita tentu terfikir, apakah pemimpin pembangkang benar-benar walk their talk?

Kita sarankan supaya Guan Eng DAP memberi respons yang bernas tentang isu besar ini. Jangan berdiam diri.

Anda lihat juga video di bawah :
No comments:

Post a Comment

Member BSK