Jumlah Pengunjung

Monday, 8 April 2013

APE HAL CIKGU-CIKGU PAS MALU-MALU KUCING GARONG NI...??? wakakawakaka...
Antara aku janji yang dibuat oleh BN, ialah memberikan laluan kepada 420,000 orang guru untuk dinaikkan pangkat berdasarkan prestasi. 

Guru merupakan antara golongan sasar yang paling volatile dan paling reliable. Baik BN apatah lagi Pakatan, amat mengharapkan guru untuk menyokong dan memilih mereka sebagai tempat berpayung. 

Agak menarik apabila ramai guru sebenarnya menganut fahaman PAS dan PKR tegar. Dan golongan inilah juga yang paling banyak dan paling mudah dinaikkan pangkat walaupun prestasi mereka sebenarnya amat mengecewakan, tapi masih lagi dinaikkan pangkat. 

Sudah ramai yang bertanya, apakah manifesto ini sebenarnya adalah untuk guru-guru PAS dan PKR kerana dalam banyak hal, merekalah yang paling banyak mendapat laba dan dan faedah? 

Atau sebenarnya BN buang masa dengan manifesto 'mengarut' sebegitu rupa? 

Kalau setakat buat manifesto tapi faedahnya untuk puak-puak PAS dan PKR yang sentiasa memperlekehkan usaha-usaha kerajaan menambahbaikkan taraf rakyat, lebih baik hentikan. 

Kalau nak buat juga, pastikan antara 420,000 guru yang bakal dinaikkan pangkat, buat saringan yang ketat dan pasti. Guru-guru PAS dan PKR, elok dibiarkan dan dipetisejukkan. Apatah lagi majoriti mereka memang tak bekerja pun tapi sibuk berdakwah dan berkempen agar rakan-rakan sepejabat, ibu bapa pelajar dan pelajar-pelajar menyokong Pakatan Rakyat. 


1 comment:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  <a href="http://gombug.net/v1/BM/index.php?option=com_content&view=article&id=8:senjata-terbaru-tentera-singapore-

  ReplyDelete

Member BSK