Jumlah Pengunjung

Thursday, 7 November 2013

LAGI ANAK CINA PUKIMAK HINA AGAMA ISLAM !!! PAS KEPALA BUTUH BUAT APA NI ???
Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM) hari ini membuat laporan polis berhubung tindakan seorang pemilik akaun laman sosial #Facebook (FB) yang didakwa menghina Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW.

Pengerusinya, Abdul Rani Kulup Abdullah berkata, laporan itu dibuat terhadap pemilik akaun yang dikenali sebagai Adlin Abd. Jalil di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pada 10 pagi ini.

"Saya meminta pihak polis, pihak berkuasa sama ada Kementerian Dalam Negeri, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) melihat perkara ini dan mengambil tindakan sekeras-kerasnya terhadap individu itu.

"Kerajaan perlu ambil tindakan tegas terhadap individu itu kerana kenyataannya dalam laman sosial FB itu mengundang kemarahan seluruh umat Islam," katanya selepas membuat laporan itu bersama-sama 21 anggota MJMM.

Pemilik akaun itu memaparkan gambar babi panggang dengan tertera nama Allah dan Muhammad serta #logo halal JAKIM pada 3 September lepas. - BERNAMANo comments:

Post a Comment

Member BSK