Jumlah Pengunjung

Tuesday 26 February 2013

YB Midah Sahut Cabaran Si Kaki Fitnah !!!
Alhamdulillah pada pagi ini YB Dato Hamidah turun bersarapan pagai bersama beberapa Ketua Kampung, Ketua Umno Cawangan dan beberapa pengerusi pertubuhan bukan kerajaan di kedai makan   Mara Batu Gajah kepunyaan keluarga blogger Batu Gajah Mari.

Saya ingat kedai makan atas bangunan sendiri sebab tu mereka marah sangat dengan kerajaan tetapi rupanya kedai makan mereka menggunakan bangunan mara yang diselia oleh Majlis Daerah Batu Gajah dan ini menunjukkan mereka masih bergantung juga kepada kerajaan Barisan Nasional yang ada kini.

Walau apa pun tiada masalah kerana kerajaan BN tidak pernah 'memilih bulu' dalam memberi kemudahan kepada rakyat termasuk yang membenci kerajaan sekali pun.

Macam biasa tanpa ada protokol YB Dato Hamidah memesan makanan dan minuman bersama yang hadir. Niat YB Dato Hamidah untuk hadir ke kedai makanan keluarga Batu Gajah Mari adalah atas undangan daripada blogger Batu Gajah Mari Faeez Azhar sendiri dalam twitternya kepada YB Dato Hamidah.

Saya pun tercari-cari juga dimana blogger Batu Gajah Mari@Faeez Azhar teringin sangat nak jumpa dia. Malangnya dia tidak muncul hingga akhir perbincangan bersama YB dato Hamidah lebihkurang sejam berada di kedai makan itu.

Walaubagaimana marah sekalipun Faeez Azhar terhadap Umno/BN, dia perlu ingat tanpa UMNO/BN kedai mara yang memberi rezeki kepada diri dan keluarganya  tidak akan ujud.

Janganlah harap kepada cina DAP, kerana cina DAP hanya manis mulut dipermulaan sahaja sebaik sahaja mereka mendapat kuasa semua Melayu akan ditendang seperti babi.

Cuba kita lihat di Pulau Pinang, pada mulanya Lim Guan Eng memujuk orang Melayu dengan memberi peruntukkan lebih sikit dalam aktiviti Agama Islam tetapi dalam masa yang sama Guan Eng berjaya merobohkan beberapa kampun tradisi orang Melayu dan menghalau orang Melayu secara diam-diam dengan membina rumah mampu milik berharga RM400,000.Diakhir sarapan pagi sebentar tadi YB Dato Hamidah Osman sudi untuk bergambar bersama keluarga  Faeez Azhar yang kini sudah menjadi wartawan penuh masa dengan Harakah dan Perakite. Bayangkanlah bagaimana jika menjadi wartawan harakah yang hampir setiap hari memfitnah.


(SUMBER)

1 comment:

  1. Allah yg beri rezeki, bukan kerajaan, harap dibetulkan kenyataan..

    ReplyDelete

Member BSK